Su mokslo metų pradžia!

Įtrauktis

Lietuvos įtraukties švietime centras sukūrė pagalbines priemones, kurias bus patogu naudoti kasdienybėje ieškant atsakymų į pasitaikančius klausimus.

ATMINTINĖ apie įtraukųjį ugdymą skirta mokykloms.

ATMINTINĖ apie įtraukųjį ugdymą skirta šeimoms.

Tikimės, kad ši priemonė bus naudinga ir vertinga įtraukties temos palydovė.

Sukurtoje įtraukties temas vienysiančią svetainę www.Itrauktis.lt, rasite informaciją, aktualią mokytojams ir šeimoms. Užeikite, naudokite, siųskite atsiliepimus ir pasiūlymus, kuo galų ją papildyti.

Konferencija ,,Įtraukiojo ugdymo įgyvendinimo lūkesčiai ir galimybės“

Rugpjūčio 28 d. Šilalės švietimo pagalbos tarnyboje vyko konferencija „Įtraukiojo ugdymo įgyvendinimo lūkesčiai ir galimybės“. Konferencijos tikslas – susipažinti su naujausiais metodais, kurie taikomi įtraukiojo ugdymo srityje. Joje dalyvavo mokyklų vadovai, pavaduotojai ugdymui, rajono metodinių būrelių, mokyklų metodinių grupių pirmininkai ir mokytojai.

Sveikinimo žodį tarusios – Šilalės rajono savivaldybės vicemerė Jolanta Skrodenienė ir Šilalės rajono savivaldybės Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėja Rasa Kuzminskaitė – vieningai pabrėžė konferencijos temos aktualumą, kad įtrauktis švietime, ne tik problemos, bet ir galimybės kiekvienam (tiek, mokiniui, tiek mokytojui) augti ir tobulėti. Galima pritaikyti ugdymo įstaigos aplinką įvairiems vaikų poreikiams (įrengti keltuvus, poilsio kampelius, sensorinius kambarius, įsigyti interaktyvių priemonių ir pan.), tačiau visada išlieka svarbiausias – žmogiškasis faktorius. Mūsų išoriniai ir vidiniai resursai – tai pedagogų, švietimo pagalbos specialistų vertybės ir kompetencijos, jų ir kitų pagalbos vaikui specialistų pakankamas kiekis įstaigoje.

Siekiant atliepti mokytojų, švietimo pagalbos specialistų iššūkius – konferencijos lektorė Oksana Mačėnaitė, medicinos psichologė, įtraukiojo ugdymo srities lektorė, aptarė teorinius ir praktinius lygių galimybių užtikrinimo įtraukiajame ugdyme aspektus, susipažindino su įtraukties švietime strategijomis bei dabartine situacija šalyje. Pasidalinta praktinėmis formaliojo bei neformaliojo ugdymo praktikų įžvalgomis įtraukiojo ugdymo kontekste.

Karjeros specialistų metodinio būrelio pasitarimas

Rugpjūčio 28 d. Šilalės švietimo pagalbos tarnyboje vyko  karjeros specialistų metodinio būrelio pasitarimas ir susitikimas su Jaunimo reikalų agentūros įgyvendinamo projekto „Jungtys“  jaunimo darbuotoja-atvejo koordinatore Laura Ačiene.

Koordinatorė pristatė projekto tikslus, dalyvavimo galimybes, įvardino kam skirtos projekto veiklos, kokios veiklos jau yra vykdomos ir bus vykdomos projekto laikotarpiu. Šis projektas prisidės prie darnaus vystymosi principo įgyvendinimo, lavinant jauno žmogaus asmeninius ir socialinius įgūdžius, suteikiant jaunam žmogui žinių ir gebėjimų, leidžiančių integruotis į darbo rinką ir (ar) grįžti į švietimo sistemą, integruotis į visuomenę, taip prisidedant prie skurdo ar socialinės atskirties mažinimo.

Karjeros specialistės aptarė būsimas veiklas 2024-2025 mokslo metais, pasidalijo gerąja patirtimi, diskutavo apie savo darbo specifiką, problemas ir bendradarbiavimo galimybes su projekto „Jungtys“ darbuotojomis.

Seminaras Šilalės Dariaus ir Girėno progimnazijoje

Rugpjūčio 27 d. Šilalės Dariaus ir Girėno progimnazijoje vyko seminaras „Kolektyvo sutelktumo didinimas, stiprinant socialines emocines kompetencijas“ (40 akad. val. programos „Emocinio ugdymo įtaka bendruomeniškumo stiprinimui“  trečias modulis). Seminaro metu buvo kalbama apie savęs pažinimo galimybes, pozityvaus požiūrio principus ir kryptingą elgesį komunikuojant su kitais. Aptarta emocinė dalyvių kompetencija, skatinant įsitraukimo, bendruomeniškumo ir komandinio darbo nuostatas.

Tarpinstitucinis bendradarbiavimas įgyvendinant projektines veiklas

Rugpjūčio 22 d. Šilalės švietimo pagalbos tarnyboje vyko pasitarimas „Tarpinstitucinis bendradarbiavimas įgyvendinant projektines veiklas“, kurio metu aptartos bendradarbiavimo galimybės tarp Šilalės rajono Švietimo pagalbos tarnybos,  Šilalės rajono savivaldybės viešosios bibliotekos ir Šilalės rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro. Pasitarimo metu aptartos galimybės organizuoti kartu renginius, dalyvauti projektinėje, kvalifikacijos tobulinimo ir suaugusiųjų mokymosi visą gyvenimą veiklose.

Konferencija