Paskaita TAU klausytojams ,,Kas slepiasi medaus šaukštelyje?“

Vasario 3-7 d. Kaltinėnų, Laukuvos, Kvėdarnos, Pajūrio, Šilalės, Žadeikių, Upynos, Bijotų ir Šiauduvos trečiojo amžiaus universiteto klausytojai dalyvavo paskaitoje ,,Kas slepiasi medaus šaukštelyje?”, kurią vedė Rasa Nabažaitė, medaus someljė, sertifikuota medaus juslinės analizės ekspertė (gastronomijos mokslų magistras, biomedicinos bakalauras) bitininkė, tarptautinės gastronomijos mokslų ir studijų asociacijos narė.

Paskaitos lektorė pabrėžė, kad medus – tai ne tik saldus malonumas, bet ir sudėtingas, natūralus produktas, atskleidžiantis augalų įvairovę, bičių darbštumą ir gamtos harmoniją. Kiekvienas medaus lašas saugo skirtingų augalų nektaro subtilybes bei metų laikų įtaką skoniui ir tekstūrai. Degustacijos metu dalyviai ne tik ragavo, bet ir mokėsi analizuoti spalvą, kvapą bei poskonius, suprasdami, kad net ir vienas šaukštelis medaus gali atskleisti neįtikėtiną gamtos ir bičių kūrybos įvairovę.