Balandžio 11 dieną Laukuvos ir Žadeikių trečiojo amžiaus universiteto grupių klausytojai vyko į edukacinę išvyką ,,Dzūkijos gamtos, kultūros ir kulinarinio paveldo pažinimas“.
Kelionė prasidėjo apsilankymu Žuvinto biosferos rezervato lankytojų centre, kur visada gausu paukščių. Iš apžvalgos aikštelės dalyviai stebėjo paukščių klegėjimą ir gėrėjosi unikalia rezervato gamta. Išvyka tęsėsi į Alytų, kuriame pasivaikščiota įspūdingu Baltosios rožės tiltu – aukščiausiu pėsčiųjų ir dviračių tiltu Lietuvoje, kuris iškyla net į 40 metrų aukštį. Nuo tilto atsiveria kvapą gniaužiantis vaizdas į Alytaus piliakalnį, kuris supažindino su miesto istorija ir paveldu. Po kultūrinių atradimų dalyvių laukė tikros dzūkiškos vaišės. Ragavo autentiškų tradicinių patiekalų: gardžių dzūkiškų bandų, grybienės ir burnoje tirpstančio šimtalapio. Skonių kelionė tęsėsi Dzūkų alaus degustacijoje, kurioje dalyviai turėjo galimybę paragauti įvairiausių vietoje verdamų alaus rūšių. Išgirdo išsamius pasakojimus apie alaus gamybos subtilybes ir tradicijas. Be pamėgtų klasikinių skonių, galėjo pasimėgauti ir ypatingais sezoniniais alaus variantais, pagardintais vaisiais, jų žievelėmis, uogomis ar medumi.