Trečiojo amžiaus universiteto klausytojų edukacinė išvyka ,,Marijampolės krašto kultūros, kulinarinio paveldo ir netradicinių maisto produktų pažinimas“

Balandžio 9 dieną Kaltinėnų, Pajūrio, Šiauduvos ir Upynos trečiojo amžiaus universiteto grupių klausytojai vyko į edukacinę išvyką ,,Marijampolės krašto kultūros, kulinarinio paveldo ir netradicinių maisto produktų pažinimas“.

Kelionė prasidėjo Marijampolėje – grafienės Pranciškos Butlerienės mieste, dar vadinamame „Kačių miestu“. Išvykos dalyviai pasivaikščiojo po jaukųjį Poezijos parką, o akį džiugino spalvingi gatvės meno kūriniai, sukurti tarptautinių menininkų – Marijampolė tikrai nustebino savo kūrybiška dvasia. Po pažintinės dalies vyko neeilinė kulinarinė patirtis Šunskų fazanyne. Dalyviai ragavo unikalius „silkių kasyklos“ patiekalus: skanavo Feigės foršmaką, Šunskų silkę su karšta bulve, silkių vaiką (kilkę) bei įdomų teftelio variantą. Išvykos dalyviai dalyvavo patyriminėje edukacijoje apie svirplius. Pažino šių vabzdžių elgseną ir išmoko pastebėti jų unikalumą. Susipažino su svirplių auginimo ir paruošimo procesu, kaip jie tampa vertingu maisto produktu. Ir, žinoma, paragavo šių neįprastų delikatesų.